Hells Angels växer i Göteborg

Del 10 av 10 i serien Kriminella mc-gäng

Hells Angels har redan två avdelningar/klubbar (chapters för att använda deras eget språkbruk) i Göteborg, Hells Angels Gothenburg (tidigare Gamlestadens MC) som har sitt klubbhus i Olofstorp i nordöst, Hells Angels GothTown som håller till ett hus i Toltorpsdalen i Mölndal. Nu startar man ytterligare ett chapter i Göteborg, Hells Angels West Rock City. Den nya klubben kommer enligt GP att bestå huvudsakligen av yngre män som går över från HA Gothenburg och HA Gothtown. Tidningen spekulerar också i om det kan var så att  medlemmar i Red & White Crew nu upptagits i moderorganisationen Hells Angels och att det förklarar behovet av en ny klubb i Göteborg.

Förutom de tre HA-avdelningarna i Göteborg finns alltså två lokalgrupper  av Red & White Crew  som är en stödgrupp till Hells Angels och så finns Red Devils MC (tidigare Mandroms MC) som också är en av Hells Angels stödorganisationer. Utöver det finns det en rad klubbar med  vänskapliga förbindelser med Hells Angels, dåribland Hawks MC, Lundens MC, Vikings MC, Beer Brothers MC, Woodcocks MC, Garage 1 och Ride Free MC. Det handlar om de klubbar som ingår i Göteborgsmodellen (i andra delar av Sverige kallad sammanhang kallad Sverigemodellen) och som också ingår (ingått?) i Göteborg Biker Kultur.

Läs också:

  1. Bikerkulturen och Göteborg – Hells Angels
  2. Bikerkulturen och Göteborg – Bandidos
  3. Bikerkulturen – en annan bild
  4. Bikerkulturen och Göteborg- 1970-talet, del 1
  5. Bikerkulturen och Göteborg – ryggmärkesklubbar
  6. Bikerkulturen och Göteborg – 1970-talet, del 2
  7. Red & White Crew – HA:s rengöringspatrull
  8. Hells Angels – största internationella mc-gänget
  9. Hells Angels och högerextremister
  10. Hells Angels – störst och stabilast av 1%-gängen i Sverige

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Topdogz blir en del av Outlaws MC
Advertisements