Syrianska FC och Södertäljenätverket

Enligt Aftonbladet har Syrianska FC på olika sätt kopplingar till det starka kriminella nätverk som finns i Södertälje, oftast kallat bara Södertäljenätverket men också kallat för Syrianska brödraskapet. Inom Södertäljenätverket anses Bülent Aslanoglu vara en ledande figur. Han är bror till Syrianskas tränare Özcan Melkemichel. Han ska också tidigare ha jagat sponsorpengar till Syrianska FC liksom ha arbetat som publikvärd.

Bülent Aslanoglu greps i januari 2010 i Dominikanska republiken. Han greps tillsammans med Shirwan Safa Kadhum som är misstänkt för att var en av huvudmännen bakom helikopterrånet i Västberga. Ytterligare en bror är Yuksel Aslanoglu och han anses också vara verksam i Södertäljenätverket. Deras kusin Andreas Temiz är ordförande i Syrianska och en annan kusin, Sirus Melkemichel, var tidigare ordförande för supporterföreningen Gefe.

Släkten Melkemichel är en framträdande släkt i Södertälje men alla människor som tillhör familjen har inte samma namn som ni kan förstå av att ovanstående två bröder faktiskt har olika namn. Bland de som är släkt med Bülent Aslanoglu märks förutom tränaren i Syrianska och den andre nämnde brodern också Metin Ataseven, moderat politiker och riksdagsman. Tidigare var han kommunpolitiker i Södertälje. Dennes bröder äger fastighetsbolaget Ginatas AB som enligt uppgift äger Ronna Centrum. Flera familjemedlemmar äger och är verksamma i en rad andra företag i främst Södertälje.

Metin Atasevens kusin är Johan Melkemichel som tidigare var ordförande för St Afrems församling i Södertälje. Enligt vissa källor var han för några år sen misstänkt för ekonomisk brottslighet. Han sitter idag inte längre i ledningen för församlingen eller något av dess bolag. Att den moderate politikern avlägset är släkt med gangstrar och dessutom är släkt med en man som misstänkts för ekobrott innebär inte på något sätt att han är kriminell eller representerar kriminella så som en del högerxtrema sajter på nätet menar. Inte heller är han ansvarig för att hans bror Tony Suleyman Ataseven är dömd för ekonomisk brottslighet. Men naturligtvis kan sådant öppna upp för utpressning av och hot mot den moderate politikern. Beroende av och släktskapsförhållanden med gangsters är inte bra för riksdagsmän och andra politiker.

Förutom Bülent Aslanoglu är de ytterligare två personer ur gangsterkretsar som kan kopplas ihop med Syrianska FC. Den ene har ett förtroendeuppdrag i klubben och den andre har arbetat som publikvärd. Den förstnämnde är dömd för diverse trafikförseelser och en gång för bokföringsbrott. Den andre är bl.a. dömd två gånger till fängelse för vapenbrott, en gång för narkotikabrott och en gång för misshandel.

Ingenting av det som avslöjas i Aftonbladet innebär dock att Syrianska FC är en klubb som finansieras eller styrs av gangstrar. Det är inte speciellt graverande all som jags er det. Tränaren i Syrianska FC bär naturligtvis inget som helst ansvar för vad hans bror gör och har gjort. Så jag tycker nog Aftonbladet tagit i allt för mycket och överdrivit gangsterkopplingarna hos Syrianska FC:

Intressant?
Borgarmedia: AB, EX1, 2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!