Vargmotståndare försöker provocera fram vargjakt, eller?

Genom att släppa hundra lösa med flit, genom att påstå att varg angripit människor osv försöker vargmotståndare norr om Stockholm att provocera fram/kräva jakt på vargarna i Riala-reviret.  Inga människor har överhuvudtaget blivit angripna. En lösgående hund angreps av varg när den var cirka 80 meter ifrån människorna.

Utanför Göteborg finns ett vargrevir som ligger närmare storstaden än vad Rialareviret gör. Det heter Bredfjällsreviret. I det reviret har ingen hund angripits och ingen krävt skyddsjakt. Bredfjällsreviret omfattar tätt bebyggd trakter såväl som välbesökta naturreservat. I området har inga incidenter som de som som hänt i Rialareviret rapporterats. Jag tror att det har med människornas inställning att göra. För naturligtvis har vargar även på Bredfjället och i Svartedalen gått in på gårdar och synts på villatomter. Men det är liksom ingen anledning till jakt att vi byggt hus ute i naturen.

Det finns uppenbart folk i Rialareviret som inte beter sig så som man ska göra ute i naturen. Det ska inte finnas lösgående hundar och annat som innebär störningar för det ordinarie djurlivet. Det finns heller ingen anledning att jag varg bara för att människor kommit nära vargen. Varg som inte uppträtt hotfullt eller aggressivt på något sätt är inget skäl till skyddsjakt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Yes, så är det. Dom gör vad som helst för att få bort vargen.