Norska terrorister har också angripit sommarläger

Ett sommarläger för ungdomar, anordnat av den norska organisationen AUF, det socialdemokratiska ungdomsförbundet i Norge, har angripits av minst en beväpnad man som skjutit på ungdomarna. Minst fyra personer uppges vara döda och fler ska ha skadats, mannen som skjutit uppges vara utklädd till polis. Han ska enligt uppgifter vara gripen.

Om angreppet har någon anknytning till terroristdådet i Oslo är oklart. Den norska polisen anger att det var olje- och energidepartementet som angreps där. Om förövarna har koppling till varandra minskar ju möjligheten att det ska handla om muslimskt motiverade terrorister. I så fall kanske det istället handlar om inhemska norska högerextremister. Även om det inte känns speciellt troligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det som stör mig mest är stora delar av vänsterns sammanbrott i tårar nu. Kan inte förmå mig till att begripa varför det här är värre än en bilbomb i Bagdad, en dödspatrull i Kandahar eller liknande. Och jag har både släkt och barndomsvänner i Oslo. Som jag inte är ett dugg orolig för btw. De befinner sig nog inte så ofta på regeringskansliet.

  • Anonym

   Jag förstår inte varför jag ska bry mig mer om mina egna barn än om vilka kinesiska eller sydafrikanska barn som helst! Alla är ju lika mycket människor!

  • Det är inte värre än en bilbomb i Irak, men det är närmare och därför är det självklart att vi ska bli upprörda.

   • Ja det är klart vi ska bli, och det är vi ju också! Men varför det är värre när vita norskar sprängs än när svartmuskiga irakier går samma väg begriper jag bara inte. Det hade jag inte begripit om det så hade varit grannkvarteret som åkte.

    • Fast det verkar ju vara helvita norrbaggar som spränger och skjuter helvita norrbaggar.

 • kriton

  ”Om förövarna har koppling till varandra minskar ju möjligheten att det ska handla om muslimskt motiverade terrorister.”Förstår inte alls hur du tänker. Kan du förklara? Varför skulle inte religiösa extremister kunna angripa både regeringskvarteren och regeringspartiets ungdomsförbund? Stoltenberg skulle besöka lägret i morgon, så det verkar väl helt logiskt, om syftet är något i stil med att man vill skrämma Norge att lämna Afghanistan.

  • Därför den gripne på Utöya är blond.

   • Erik_SP

    Det finns i och för sig blonda muslimer. Konvertiter om inte annat. Och konvertiterna brukar ofta var de värsta. Men jag tror inte det är samma människor bakom båda.

 • Anonym

  ”Norska” terrorister? Är det troligt att de är norrmän tycker du? Möjligtvis ifråga om medborgarskap men knappast ifråga om etnisk-kulturell tillhörighet.

 • Pingback: Intervju med lidköpingsbo i Oslo | Röda Lidköping()

 • Pingback: Intervju med lidköpingsbo i Oslo | Röda Lidköping()