Gubbligan – våldsamma veteranrånare

Rättegången mot den så kallade gubbligan startar idag. Ligan kallas så då den består av tre stycken äldre herrar, den yngste är 52 år och den äldste 70 år. Den i sammanhanget medelålders mannen, 64 år, är den kände rånaren Nisse Pistol som varit verksam i rånbranschen sen 1970-talet. Även 70-åringen är en veteranrånare och kassaskåpssprängare. Ungdomen i ligan, 52-åringen har ingen kriminell bakgrund utan man får anta att han i ungdomligt oförstånd förletts av de två äldre kumpanerna.

Sammanlagt åtalas de för fem rån i södra Sverige, förberedelse av rån i ett par fall och ett antal skjutningar mot polisen. De uppges av åklagaren ha uppträtt synnerligen brutalt under rånen i syfte att skrämma rånoffren ordentligt för att på så sätt lättare kunna genomföra rånen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements