Google vill köpa Motorolas mobiltillverkning

Google har lagt ett bud på mobiltelefontillverkaren Motorola Mobility. Om köpet går igenom så blir Google också en tillverkare av mobiltelefoner i likhet med konkurrenten Apple. Google lanserade nyligen också Google Plus (Google+) som är tänkt att ta upp konkurrensen med dominanten inom social media, Facebook.

På Googles officiella företagsblogg har man meddelat att det operativsystem som Google tagit fram för mobila enheter som telefoner och surfplattor, Android, fortfarande ska vara fritt för andra att använda.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, IDG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Då så har vi gamla internetföretag som blivit mobilförsäljare. Apple gör Iphone baserat på sin BSD-fork. Google gör Androidlurar som har Linuxkärnan och Microsoft har avtalat med Nokia om Windows Mobile.

  • Pingback: Alltele och Google shoppar « TeleSys Bloggen()