Olov Lundgren skyldig till mutbrott men slipper fängelse

I tingsrätten dömdes Olov (Olle) Lundgren till sex månaders fängelse för grovt mutbrott under den tid han arbetade i Poseidon. Både åklagare och frösvar överklagade domen till hovrätten. I hovrätten konstaterade man att det hela handlade om mutbrott, att de faktisk omständigheterna var klarlagda, att Olle Lundgren var skyldig samt att det inte handlar om grovt mutbrott utan mutbrott av normalgraden.

Konsekvensen är att Olle Lundgren frikänns då brottet är preskriberat. Preskriberingstiden för mutbrott av normalgraden är 5 år och brottet begicks år 2003. Åtal skedde först i år. Alltså kunde Olle Lundgren vandra ut ur rättssalen som en fri man. Trots att han gjort sig skyldig till mutbrott. Dessutom är han en rik fri man då hans fallskärm från det kommunala Egnahemsbolaget var på ett miljonbelopp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements