Vi göteborgare behöver inte hata Stockholm

För vi vet att vi är trevligare, tjötigare, mer avslappnade, fikar mer, vänstervridnare, har de finaste restaurangerna, Andra Långgatan, bokmässan, bättre och folkligare filmfestival, billigare öl, bättre pubar, mer korruption, fler gangstergäng, fler förortskravaller, dummaste säkerhetspoliserna, större sjukhus och större fabriker. Och inget Stureplan.

Vi vet att det inte är farligt att gå mot rött ljus om det inte finns några bilar i närheten, att det inte är farligt att bli tilltalad på bussen eller vagnen och att det i alla fall finns en bra sak med Stockholm. De har en järnvägsstation och därifrån går det tåg till den största staden på Sveriges framsida, Göteborg.

Göteborg ligger närmare det mesta än vad Stockholm gör. London, Amsterdam, Paris, Berlin, Wien, Budapest, Prag,Oslo, Köpenhamn, Hamburg, ja det spelar nästan ingen roll vad det handlar om så ligger Göteborg närmare.

Så vi har ganska mycket överseende med de stackars stockholmarna som måste anstränga sig så för att försöka vara nåt. Vi göteborgarna behöver inte ens vara nåt, kanske inte ens vill vara nåt. Så vi behöver inte hata dem på det sätt som norrlänningar verkar göra.

Intressant?
I media om bokmässan (bara i Göteborg): GP1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Tim Gibran

  Åjo…jag har nog sett en del lillebrorskomplex hos Göteborgare visavi Stockholm. Fast det inte behövs. Jag gillar Göteborg. Jag är Stockholmare och avundas Göteborgare närheten till ett riktigt hav, Botaniska, Universeum och kanske närheten till Västeuropa. Men Göteborg är fult. Erkänn det. :)… Och Stockholm är fullt av Göteborgare som inte ångrar sin flytt. Jodå, de är riktiga Göteborgare, men har lämnat sitt lillebrorskomplex. 

  • Göteborg är fult. I alla fall i jämförelse med Stockholm. Stockholm är vackert. Men göteborgare är trevligare i gemen tror jag faktiskt (bristen på en stor överklass är nog det avgörande på den punkten).

 • Tim Gibran

  Och ett P S. Det regnar väl ungefär dubbelt så mycket i Göteborg som i Stockholm. En del gillar inte regn, men det gör jag, jag är trädgårdsman, så för mej är mycket regn positivt. Men det tycket inte alla.

  • Vädret i Göteborg är värdelöst i 8 månader, hyfsat i 2 och bra i 2. Ungefär så. Regnet är pest.

 • Går man verkligen oftare mot rött ljus i Göteborg?

  • Ja, det tror jag faktiskt. Ingen infödd göteborgare stannar för röd gubbe om det inte finns några bilar. Däremot gör varenda utbölingsstudent det och trycker på knappen fast det inte finns en bil inom synhåll. Sen när de har väntat i 3 minuter på grön gubbe så går de och då har det kommit bilar som måste stanna. Idiotiskt.

   Varenda gång jag är i Stockholm finner jag mig själva en fyra-fem gånger ensam ut i gatan på ett övergångsställe när inga bilar finns men det röd gubbe. Resten står och hänger på trottoaren.