Cirkus Vilks och odugliga säkerhetspoliser

Av allt att döma hade det vart helt ofarligt för Lars Vilks att prata på bokmässan. Det enda som hindrade honom var egentligen den som vanligt helt förvirrade säkerhetspolisen. En organisation som upprepade gånger visat att man saknar verklighetsförankring och verklighetskontakt. Man griper oskyldiga för ingenting, nu senast en journalist på just bokmässan. Man begriper inte vad man hör när man avlyssnar folks telefonsamtal och det enda terroristdåd, eller snarare försök till terroristdåd, vi haft i Sverige sen 1970-talet missade man totalt. På nåt sätt verkar det som om man inte riktigt vet vad man gör.

Och så kan Lars Vilks fortsätta med sin installation, sin performance, sitt konstverk, som dock vid det här laget förvandlats till en fars, till ett skämt. Säpo har så att säga blivit en del av konstverket. Det är hög tid att nån sätter stopp för det. Det finns ingen anledning att vi som skattebetalare ska betala för onödig bevakning av Lars Vilks eller subventionera hans fortsatta pajaserier. Ta bort bevakningen av Lars Vilks och bevaka istället de 100-tals kvinnor som hotas av sina män eller före detta män. De löper en mycket större risk att bli dödade än vad Vilks gör men de får ofta ingen hjälp alls. Det finns ingen rim och reson i den olika, ojämställd och ojämlika behandlingen av Lars Vilks respektive utsatta kvinnor.

Så som jag ser det så har ingen vunnit nånting. Utom möjligtvis Lars Vilks som kan fortsätta med sitt vid det här laget ganska uttjatade och tråkiga konstverk. För nånting annat handlar det förmodligen inte om för Lars Vilks del.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements