Gangstermord i Malmö?

En man blev igår kväll skjuten till döds i Malmö. En maskerad man kom in i en föreningslokal/café på Västanforsgatan och började skjuta. Enligt en del uppgifter handlar det om en marockansk förening vid namn Agadir. Andra uppgifter gör gällande att det finns en svartklubb på adressen, eventuellt i den marockanska föreningens lokaler. Det uppges också att cafét som finns på lokal ska vara ett tillhåll för personer med anknytning till Black Cobra.

Men det finns också en mängd andra föreningar och företag på samma adress så uppgifterna är mycket osäkra. Förutom den döde är ytterligare två män skadade. Polisen uppger att de troligen evt vem den död mannen är, men identiteten är inte bekräftad ännu. De skadade männen är kända av polisen sen tidigare. Detta mor där den andra skottlossningen i Malmö på mindre än en vecka men polisen uppger att de inte kan se något samband mellan de två händelserna.

Malmö har haft en mängd våldshändelser det senaste året. Det är med all sannolikhet en konsekvens av ökade klyftor i samhället. Ett samhälle där fattiga blir fattigare och rika rikare på grund av den politisk som förs. Ett samhälle där de ökad klyftorna och arbetslöshet skapar desperation och brist på framtidstro. Ett sådant samhälle får också mer organiserad brottslighet och mer våld från den typen av organisationer och dess medlemmar. Ett sådant samhälle får också personer av Anders Behring Breiviks och Peter Mangs typ att träda fram i skydd av de idéer som frodas i rasistiska partier som Sverigedemokraterna. Med mer våld som konsekvens.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Polisen menar att mordet inte är gängrelaterat. Den slutsatsen känns synnerligen tveksam.

Advertisements