Seriemördaren i Frankrike kan vara nazist

Seriemördaren i Frankrike som mördat 4 personer, varav flera barn, på en judisk skola i Toulouse samt tre soldater av arabiskt-franskt ursprung tros eventuellt vara en rasistisk högerextremistisk före detta soldat. De mördade soldaterna tillhörde ett fallskärmsjägarförband i Montauban där det år 2008 avslöjades att det fans ett antal nazistiska soldater:

2008 uppdagades att tre soldater från det fallskärmsjägarregemente som ligger i Montauban, nära Tolulouse, hade koppling till nynazistiska rörelser. Detta sedan en före detta soldat anmält sina kolleger för en bild där de tre männen stod insvepta i en hakkorsflagga och gjorde nazihälsningar.

Samtliga avskedades efter den grävande satirtidningen Le Canard Enchainés avslöjande. Åtminstone en av dessa tre personer har hörts av polisen. Men mannen ska senare ha släppts, bland annat för att han är betydligt längre än de signalement som polisen sammanställt efter de många vittnesmål som finns att tillgå.

Det handlar kanske därför inte om någon högerextrem fundamentalistisk muslim, något som ju var en ganska naturlig första tanke efter dådet mot den judiska skolan, men det spåret undersöks också av den franska polisen:

Polisens misstankar är därför någon form av hatbrottsmotiv, islamistiskt eller antisemitiskt. Att gärningsmannen kan ha sympatier med extremhögern är alltså också ett huvudspår, liksom det finns teorier om att gärningsmannen av någon anledning hyser agg mot den franska militären.

En sak är i alla fall klar. Oavsett om det är en religiöst motiverad person eller en ex-soldat så handlar det om en högerextremist. Förmodligen ensam som mördare. En man som i viss utsträckningen påminner om Breivik alltså. Därför finns det knappast nån anledning att oroa sig om man inte är jude eller muslim och bor i Toulouseområdet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements