Oroligheter i Borås

Under söndagskvällen var det oroligt i den gamla arbetarstadsdelen Norrby i Borås. Norrby ligger egentligen rätt centralt, men fel bakom järnvägen (eller mellan järnvägarna kan man säga) och invid en massa industrier och före detta industrier. Traditionellt är det också ett område där man inte håller på Elfsborg utan på ett annat fotbollslag, Norrby IF. Jag misstänker attd et inte längre är så, men fotboll tycks ändå ha en viss betydelse i stadsdelen eftersom oroligheterna söndagskvällen utlöstes av en fotbollsmatch:

En fällning i en fotbollsmatch mellan spelare i olika åldrar fick känslorna att svalla i stadsdelen Norrby i Borås under söndagskvällen.

– Det var något som gick fel vid matchen och det har varit mycket upprörda känslor. Vi är fortfarande i stadsdelen för att hålla lugn, sa Thomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen, under gårdagskvällen, nästan sex timmar efter den inledande händelsen.

[…]

Polisen fick in en anmälan om misshandel mot en åskådare som ska ha gett sig på flera personer, unga som gamla. Oroligheterna fortsatte i området och sammanlagt åtta polisenheter kallades till platsen under söndagskvällen.

På måndagsmorgonen hade läget lugnat ned sig.

– Nu är det helt lugnt. Men under kvällen var det runt 200 personer ute och röjde och det var hätsk stämning, säger Johan Ljung.

En person ska vara gripen för misshandel. Om det är relaterat till den anmälan som fisnn fötäljer inte historien. Inte heller vilket eller vilka fotbollslag det handlar om. Men det handlade förmodligen om en pojklagsmatch.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Oroligheter i Borås”

Kommentarer inaktiverade.