Volkswagen stuvar om i sin lastbilstillverkning

Volkswagen är en av de tre största tillverkarna av tunga lastbilar i världen genom sina tre lastbilsmärken Volkswagen,  Scania och MAN. Fram till 2002 gjorde MAN också lastbilar i England av märket ERF. ERF som varumärke upphörde 2007. MAN har även tillverkat lastbilar med märket ÖAF. De andra två stora lasbilstillverkarna är Mercedes och Volvo.

Volkswagen har precis stuvat om i ledningen för sina lastbilsföretag och Scanias tidigare VD Leif Östling har blivit ansvarig för den tunga fordonsverksamheten i de två lastbilsbolagen Scania och MAN. Till ny VD i Scania har utsetts Martin Lundstedt, i dag ansvarig för försäljning och marknadsföring inom Scania och till ny VD för MAN:s fordonsverksamhet, MAN Truck & Bus, har utsetts Anders Nielsen, idag chef för produktion och logistik inom Scania.

I Brasilien tillverkar ett dotterbolag till MAN tunga lastbilar av märket Volkswagen. Genom bolaget Volkswagen Commercial Vehicles är Volkswagen dessutom en större tillverkare av mindre lastbilar och skåpbilar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements