Danmark – förebild för framgångsrik forskning?

Det skriver i alla fall Harriet Wallberg-Henriksson, rektor vid Karolinska institutet, i en debattartikel i DN. Samma dag presenteras en nyhet om ett omfattande forskningsfusk i just Danmark. Kanske är Danmark inte ett sånt föredöme trots allt. För fusket har varit möjligt på grund av dåliga rutiner hos de universitet som Karolinska institutets rektor berömmer så mycket i sin debattartikel. Om nu danska forskare citeras mer i internationella tidskrifter undrar man ju vad det är värt om det handlar om att de citeras för att de nått fram till resultat genom fusk. Kanske är det inget värt och kanske är därmed Harriet Wallberg-Henriksson helt enkelt ute och cyklar när hon påstår att danska forskare är framgångsrikare. De kanske bara är större fuskare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements