Helvetet inifrån – en bok om Hells Angels

En bok om Hells Angels har precis kommit ut. En bok där en före dette medlem berättar. En bok där en man som var medlem i Hells Angels MC i 15 år berättar om en kriminell organisation inifrån. Det handlar om Micke ”Mega” Johannessen. Boken är skriven av Lasse Wierup, författare bakom böckerna ”Svensk Maffia” och Daniel Olsson, journalist på GP. En recension av boken kommer så småningom, den 14 september. Under tiden får ni nöja er med förlagets reklam.

När Micke ”Mega” Johannessen från Göteborg sommaren 2009 kastades ut ur Hells Angels rasade hans värld samman. Han krävdes på hundratusentals kronor, blev utsatt för stölder och mordbrand och till slut ett mordförsök.

Efter att ha gått in i polisens skyddsprogram startade en process som innebar att Micke omvärderade sitt liv och beslutet att ansluta sig till Hells Angels MC. Där han tidigare såg broderskap och lojalitet ser han idag falskhet, egoism och kollektiv hjärntvätt.

Under mer än 400 timmar har Micke och hans hustru Ebba intervjuats av författarna om livet i den kriminella organisation som på tjugo år blivit den dominerande i Sverige.

Aldrig tidigare har myten om Hells Angels MC blivit så avklädd.

Boken recenserad: Hells Angels: En uteslutens berättelse

Sånt jag skrivit tidigare om Svensk Maffia-böckerna och Hells Angels:

Ett par böcker om gangstervärlden
Gängkriminaliteten – en överdriven fara?
Torgny Jönsson stämmer författarna till Svensk maffia
Hells Angels – största internationella mc-gänget
Hells Angels – störst och stabilast av 1%-gängen i Sverige
AIK och Hells Angels
Hells Angels växer i Göteborg
Bikerkulturen och Göteborg

Läs mer: Mc-razzia, GP, Payback,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements

3 Svar på “Helvetet inifrån – en bok om Hells Angels”

  1. Ännu en ”bok” baserad på lögner och rent fiktiva händelser och framställd som en ”dokumentär inifrån”….  

    1. Om det är lögner vet varken du eller jag (jag har läst boken, jag misstänker att du inte har gjort det, men jag kan ju ha fel på den punkten). Vad vi vet så är det vad två medlemmar och frun till en medlem berättar sina versioner om hur det var i Hells Angels. Det som berättas i boken stämmer bra med vad man kan läsa i olika domar, förundersökningsprotokoll, andra böcker och tidningar. Det känns som om sannolikheten att det som står i boken är sant är ganska stor. I morgon finns min recension av boken publicerad. Här på bloggen. Läs den.

Kommentarer är stängda.