Spotifydödare från Apple?

Spotify är som jag ser det välfungerande musiktjänst. Men jag slutade använda den när de införde begränsningar för hur mycket musik jag kunde spela på mitt reklamkonto. Det blev ointressant då jag ofta lyssnar på samma låtar. Jag nöjer mig med Youtube och vanliga radiokanaler (över nätet eller via radiovågor i luften). Där finns det mesta av det jag vill lyssna på.

Nu sägs det att Apple ska starta en tjänst som liknar Spotify. Ett alternativ för Apple är ju annars att köpa Spotify eller nåt liknande företag eller nån liknande verksamhet. Något som fått börskurserna för de olönsamma företagen Spotify och Pandora att rasa. Spotify har för sin del avtal om samarbete med ett par andra stor aktörer på nätet, Yahoo och Facebook. Men det verkar inte på något sätt ha hjälpt upp lönsamheten.

Sannolikt är det väl så att Apple med sina resurser och förmåga att göra lättanvända saker lätt kan dominera musikmarknaden på Internet också. Detta även om tjänsten säkerligen kommer att innebär att vi får betala för den. Därmed är den knappast något för mig. Jag lyssnar inte så mycket på musik att det är nån idé att betala för det.

Intressant?
I media: IDG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements