Buss med körförbud inblandad i dödsolycka

En buss om ägs av privata Vetenskapsskolan var idag inblandad i en krock med dödlig utgång. Den som dog var busschauffören. Han ska vid olyckstillfället ha varit ensam i bussen. Det är oklart varför bussen var ute och körde. Den hade nyttjandeförbud då fordonsskatten för den inte betalts. Varför skolan inte betalt fordonsskatten är också oklart, men klart är att Vetenskapsskolan har problem med sina rutiner och har kritiserats av Skolinspektionen för det och mycket annat. Skolan har också polisanmälts för att ha lurat till sig skolpeng för elever som inte gått på skolan.

Vetenskapsskolan är helt enkelt ett skolföretag som inte verkar speciellt bra skött. Kanske är det rutinerna som brustit även i detta fall? Kanske har skolan också dålig ekonomi? Kanske är det skolans bristande skötsel, bristande rutiner och andra problem som i flrängningen lett till att olyckan kunde hända? Som lett till att bussen kördes trots körföbud. Som lett till att bussen hade körförbud.

Vetenskapsskolan har en skola i Agnesberg och en annan i Kortedala.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Buss med körförbud inblandad i dödsolycka”

 1. Lastbilen som körde in i bussen körde mot rött. Det var därför olyckan inträffade, på grund av att lastbilschauffören bröt mot trafikreglerna. Kanske man inte ska förhasta sig och skuldbelägga personer innan alla fakta ligger på bordet.

 2. Det är väl ingen som försöker skuldbelägga heller,framför allt som den personen som möjligtvis skulle skuldbeläggas är död.
  Hade bussen som har körförbud stått still så hade åtminstone inte bussen varit inblandad i olyckan….

  1. Varför ska man skuldbelägga busschauffören? Han kanske inte ens visste att bussen hade körförbud, det är väl inte chaufförernas ansvar att betala fordonsskatt, det är väl ägarens ansvar.
   Den direkta orsaken till olyckan är huruvida trafikreglerna följdes eller inte.  Det gjorde de inte vid det här tillfället, men det var inte busschauffören sombröt mot reglerna, utan lastbilschauffören. Inte ett ord nämns om detta i alla artiklar. Istället går man in på helt oväsentliga frågor och diskuterar hur en friskola sköts. Naturligtvis är det illa att skolan inte sköter sin ekonomi och tar ansvar för att skatter betalas, men det har inte med trafiksäkerhet att göra. Vad som är viktigt för dig och mej när vi är ute i trafiken är att folk följer trafikreglerna.
   Och vem var det som bröt mot reglerna i det här fallet? Lastbilschauffören! Det kommer naturligtvis att fastställas i en kommande rättsförhandling, men det kommer allmänheten inte att få veta för det är media inte intresserade av att publicera.
   Vad gäller skolan i det här fallet, så är det upp till skolinspektionen att följa upp och utvärdera om skolan följer läroplanen korrekt och har behörig personal anställd. Om skolan vill behålla sitt tillstånd så jobbar de säkert hårt för att uppfylla kraven. Skolinspektionen har stora möjligheter och resurser att kontrollera skolor, deras befogenheter har stärkts i skollagen. 

   1. Chauffören bröt också mot lagen. Om han inget visste om körförbudet så bröt nån ansvarig på skolan också mot lagen. Det finns alltså en lång rad brottsliga handlingar här. Att lastbilsföraren också bröt mot lagen förändrar i denn sak ingenting. Skuldbeläggning sysslar jag inte med. Kan bara konstatera att det finns flera lagbrytare här.

    Det finns en omfattande kritik mot skolan från skolinspektionen. Skolan verkar klart misskött. Olyckan kan tyda på att inget förbättrats. Det återstår dock att se. SKolinspektionen kommer ju säkert att följa upp den tidigare inspektionen.

Kommentarer inaktiverade.