Dubbelmord i Fellingsbro och Köping

Thomas Quick (numera Sture Bergwall) visade sig vara nånting helt annat än en seriemördare. Nu har vi däremot fått nånting som liknar en seriemördare i trakterna av Fellingsbro, Arboga och Köping. Även om orsaken primärt kanske inte är en psykisk sjukdom utan nåt annat så bör den person som mördat två unga män, försökt mörda en ung kvinna och sen skjutit sig själv sannolikt vara sjuk på nåt sätt.

En av de tre döda har hittats i Köping, en i Arboga och en i Fellingsbro. I Fellingsbro hittades också den skadade unga kvinnan, 19 år gammal. En slags seriemord är det ju utan att vara ett klassiskt sådant. Så nån egentlig seriemördare kan man nog inte tala om. Dels för att det bara är två mord och de har dessutom kommit snart efter varandra.

Polisen misstänker för närvarande att det kan röra sig om nån typ av relationsdrama:

Polisen ser ett tydligt samband mellan samtliga händelser.
-Vi misstänker någon form av relationsdrama men av vilket slag är för tidigt att säga. Bakgrunden kan vara ett bråk om något men vad kan jag ännu inte uttala mig om. Det måste utredningen få visa, säger Nylén.

Man anser också att mannen som hittades död i Arboga sköts i Fellingsbro. Det är inte långt mellan de två fastigheter i vilka offren påträffades. Det skulle även kunna handla om skulder och narkotikaaffärer blandat med relationsdrama. Alla inblandade ska ha känt varandra. Enligt polisen finns ingenting som tyder på en uppgörelse mellan kriminella.

Den skadade unga kvinnan har allvarliga men inte livshotande skador. 24-åringen som misstänks för mordet har enligt en del uppgifter tidigare dömts för våldsdåd som tingsrätten funnit mycket rått och känslokallt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements