Det är klart att det kan vara kul att köra ett tåg

Saltsjöbanan

För antagligen var väl det anledningen till att en ung 20-årig städare anställd på Saltsjöbanans depå i Neglinge stal ett tåg och körde iväg med det. Tyvärr verkar det ha varit svårare än man kunde tro eftersom städaren krockade med ett hus efter en urspårning i hög fart.

Jag mins hur jag som tonåring var inne på frihamnsområdet i Göteborg tillsammans med kompisar och körde omkring med nya importerade bilar. Det stod där med nycklar i och såpass mycket bensin att det gick att köra en stund. Det gick förstås inte alltid bra. Det blev en och annan krock och bensinstopp på lite besvärliga ställen ibland. Men det var ju bara att byta bil och till sluta bara att gå därifrån för att låta hamnarbetarna ta hand om röran på morgonen.

Vi tyckte i alla fall det var kul. Om det hade varit möjligt hade vi säkert tyckt det var kul att köra tåg också. Så jag tror det är precis nåt sånt som ligger bakom städarens mindre lyckade försök att köra tåg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Det är klart att det kan vara kul att köra ett tåg”

  1. Det kan mycket väl vara så – vilket är anledning till säkerhetsföreskrifter som ska följas. Det ska inte gå att kapa ett tåg!

Kommentarer inaktiverade.