Högerextremisters reklam i borgarmedia

Högerextrema och nazistiska, Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti annonserar på Facebook för att nå nya sympatisörer. Det gör folk upprörda och det kan jag förstå. Facebook borde säga nej till den typen av reklam för rasistiska organisationer.

Facebook är dock knappast den stora skurken i detta sammanhang. Både DN och SVD upplåter regelbundet sina sidor till rasister. Dessutom gratis, utan att ta betalt. På detta sätt gör SVD och DN med flera borgerliga tidningar reklam för rasister, högerextremister och fascister varje gång de låter någon från Sverigedemokraterna (SD) skriva i tidningarna, varje gång de låter någon från partiet intervjuas i sina spalter.

Här handlar det inte om pengar utan att om de borgerliga tidningarna gör ett medvetet val. Ett medvetet val som innebär att man gör reklam för rasistiska, fascistiska och högerextrema idéer, reklam för ett fascistiskt och högerextremt parti. Reklam för högerextrema SD. Detta borde folk bli upprörda över. Borgarmedia borde säga nej till att sprida budskap från högerextremisterna i SD.

Det finns dessutom två sorters högerextremister som förekommer varje dag i borgarmedia, ofta på ledarplats. Nyliberaler och nykonservativa. Men de är inte föremål för mina skriverier denna gång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements