Ung Vänster tar avstånd från medlems idiotiska uttalande

En medlem i Ung Vänster, ordförande i organisationens grupp i Luleå, Christoffer Hurtig, skrev ett idiotiskt och korkat uttalande på Twitter. Ett uttalande om att han skulle vilja skjuta Tobias Billström. Jag är helt övertygad om att han inte någonsin har eller har haft som avsikt att sätta hotet i verket. Men man uttalar sig inte så, man säger inte så, man uttrycker sig inte på det hotfulla viset. Det är korkat och idiotiskt, det är oacceptabelt. Precis så har också Ung Vänsters ledning reagerat:

– Jag tyckte att det var väldigt allvarligt, säger Hanna Cederin, förbundssekreterare i Ung Vänster.

Nu på morgonen har ungdomsförbundets verkställande utskott haft ett extrainkallat möte.

– Vi har beslutat att uppmana honom att lämna alla sina uppdrag med omedelbar verkan, och att gå ut med en offentlig ursäkt. Jag har varit i kontakt med honom, och han har accepterat detta, säger Hanna Cederin.

– Vi tycker att det här är ett väldigt allvarligt uttalande, som står i direkt motsättning till det som Ung Vänster står för. Då kan man heller inte vara representant hos oss, fortsätter hon.

En del högerextremister och nyliberaler (däribland en del nyliberala högersossar) har utsett den unge luleågrabben till en typisk opålitlig vänsterextremist. Men hans korkade uttalande är naturligtvis inte typiskt, utan otypiskt. Det vet alla som har nån som helst kunskap om svensk vänster. Inte heller är hans uttalande på något sätt typiskt för hatet på nätet. Det senare är nämligen nästan uteslutande nåt som högerextremister ägnar sig åt.

Intressant?
Bloggat: Kjellberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Ung Vänster tar avstånd från medlems idiotiska uttalande”

Kommentarer inaktiverade.