AIK, Firman Boys och Hells Angels

aikUppdrag Granskning ska i dagens program avslöja hur AIK:s huliganfirma ”Firman Boys”, infiltrerat klubbens fotbollsverksamhet. Ungdomstränaren ska vara medlem i Firman Boys och man har arbetat för att påverka sammansättningen i styrelsen.

Enligt ordföranden i AIK:s Fotbollsförening (AIK FF), Johan Segui, ska det dock inte finnas några medlemmar i Firman Boys som också sitter i styrelsen för AIK FF. Det är ett intygande som klingar falskt med tanke på Seguis egen bakgrund som huligan i Black Army och som medlem i Hells Angels. Enligt Uppdrag Granskning stämmer uttalandet dessutom inte:

Uppdrag granskning kan även avslöja att en representant för Firman boys, AIK:s våldsamma supportergruppering, valdes in som styrelseledamot i fotbollsklubben. Samma person har tidigare uppmanat firman att ”slå matchvärdarna sönder och samman”.

När styrelseledamoten lämnade sitt uppdrag hade han försett Firman boys med känslig information under ett års tid. Och när han lämnade styrelsen tog nya ledamöter över, som firman betraktar som sina allierade.

Men ordföranden för AIK fotboll, Johan Segui, hävdar att det idag inte sitter några firman-knytna personer på styrelseuppdrag.

– Vad jag vet så är det ingen i nuvarande styrelser som är före detta Firman boys, för du kan ju inte vara medlem i Firman boys och sitta i en styrelse. Det funkar ju inte, säger Johan Segui.

Som jag nämnde så har Johan Segui ett förflutet i Hells Angels. Medlemskap i den organisationen delar han med flera medlemmar i Firman Boys som i motsats till Segui är medlemmar i Hells Angels supportergäng Red & White Crew idag:

Fyra män ur AIK:s våldsamma supporterfraktion, Firman boys, bestämde träff med en av AIK:s spelare för påverka honom i ”rätt” riktning under pågående kontraktsförhandlingar. En av personerna som deltog i mötet var medlem i Red and White Crew – som lyder direkt under Hells Angels.

Det finns flera exempel på att medlemmar från de olika organisationerna är villiga att slåss i både Firmans och Hells Angels namn.

Vid en attack på mot en krog på söder i Stockholm i juli 2011 slogs män från både Firman boys och Hells Angels mot Hammarbys firma, KGB.

I september samma år attackerade Hells Angels-knutna, Red and White Crew, mc-gänget Outlaws på en krog på Södermalm. Flera män från Firman Boys åtalades för attacken.

Med tanke på Seguis förflutna så är det inte ett dugg konstigt att AIK FF har nära kontakter med brottslingarna och huliganerna i Firman Boys. Med tanke Seguis tidigare koppling till Hells Angels är det inte heller förvånande med kopplingen mellan AIK, Firman Boys, Red & White Crew och Hells Angels.

Styrelsen i AIK Fotbollsförening (AIK FF) består enligt hemsidan av följande personer: ordförande Johan Segui, Per Hägerö, Per Carlsson, Christer Mellstrand (centerpolitiker), Bo-Lennart JepsonJan-Carl De Geer och Franco Zanetti. Vem som enligt Uppdrag Granskning skulle vara representant för Firman Boys har jag ingen aning om. Per Hägerö och Johan Segui sitter också i styrelsen för AIK Fotboll AB.

Läs också:
IT-bubbla, AIK och ekonomiskt trubbel
 AIK och Hells Angels
AIK och stulna pengar
Allt mer kriminellt i idrotten

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

15 Svar på “AIK, Firman Boys och Hells Angels”

 1. Tråkigt att se så många som faller för sensationsjournalistiken.

  ”Ungdomstränaren ska vara medlem i Firman Boys”
  Och?
  ”och man har arbetat för att påverka sammansättningen i styrelsen.”
  Ja, det kan ju alla medlemmar göra, på medlemsmötena. På samma sätt som kriminella kan rösta i riksdagsvalen. Fy fabian för rösträtt, eller hur…

  ”Det är ett intygande”s
  Han har inte påstått sig intyga något alls.

  ”på Seguis egen bakgrund som huligan i Black Army”

  Black Army är aiks största supporterorganisation. De har ingenting med
  huliganism att göra. Det hade du såklart vetat, om du spenderat den tid
  det tog att ordbajsa ut det här inlägget med att istället göra lite
  efterforskningar. Det är ungefär som att påstå att du deltagit i upplopp
  bara för att du är vänster.

  ”och som medlem i Hells Angels”
  Zzzz.. och?

  Att firman och ha/r&w slåss sida vid sida är ju inte heller helt sant. Det rör sig om folk som är medlemmar i båda grupperna. Å firman har ju medlemmar i andra MC-gäng. Men det är ju såklart dumt att ta upp, det motsäger ju bilden att firman och ha går hand i hand.

  1. Och? vad vill du säga? Att Firman Boys och Hells Angels inte har samband? Det är ju dumheter. Är man medlem i bägge organisationerna finns det ju ett samband.

   Jag vet vad Black Army är idag. Jag vet också vad det var när Johan Segui var med. En huliganorganisation med kopplingar till Hells Angels preci så som Firman Boys (bildad ur Black Army) har det idag. Saker och ting förändras. han var därefter medlem i Hells Angels. Du kanske skulle läsa min äldre artikel. Där står dessa saker. Med länkar till källor. Så du har helt fel om att jag inte kollat. Jag har lästa på och kollat ordentligt. Det har uppenbarligen inte du.

   Tycker du det är okej när kriminella har inflytande i en förening? Det verkar så eftersom du inte ser det som konstigt att de utövar påtryckningar för att få saker som de vill. Jag tycker det är oroväckande och det har också en utredning som nyligen kom tyckt (också länkad). Det är lika oroande när det gäller AIK som med Syrianska som ju har kopplingar till Södertäljenätverket. Oroande alltså. Kriminellt? Kriminella klubbar? Knappast.

   1. Ja, men sambandet är irrelevant. Det saknar betydelse.

    BA har aldrig någonsin varit en huliganorganisation. Ska du påstå något sådant måste du backa upp det med en källa. Men det kommer du inte kunna göra, så du kommer väl svamla vidare och länka till något förvirrad SVT-reportage på 90-talet som påstod att alla supportrar var huliganer.

    Ja, jag tycker att det är okej att de har rösträtt. Tycker du att de även ska fråntas rösträtten till riksdagsvalen?
    Vad någon ”huliganexpert” som gått på 60 matcher tycker är oroväckande, är – gissa vad – även det irrelevant. Har du läst utredningen i fråga? Jag har gjort det, och tyckte det var lite konstigt att ”huliganexperten” (som för övrigt inte ens vet vad Hammarbys firma heter) inte kunde ge något konkret exempel på infiltration.

    1. Du vet uppenbarligen inte vad du partara om. 1998 var det exakt samma diskussion om Black Army som om Friman Bouys nu. Slagskämpar som slogs både för mc-gäng (Hells Angels) och Black Army osv. Påverkade valen i AIK odemokratiskt. Precis samma grej. Det belv inget av det mer än att BA förändrades och som en följd av det bildades FB. Källa finns i det inlägg som handlar om det. Det inlägget finns länkat i detta inlägg. Men här kommer en länk till det inlägget igen. Där finns källa. http://blog.zaramis.se/2011/05/20/aik-och-hells-angels/

     1. Skämtar du med mig eller?
      Det spelar ingen roll vad det förts för diskussioner, Black Army är och har alltid varit en öppen förening där alla kan gå med. Som Bajen Fans och Järnkaminerna. Din ”källa” är alltså en wikipediasida som i sin tur saknar en källhänvisning? Kom igen.. det är inte ens högstadienivå på det där.

      Ang odemokratik påverkan – ge ett (1) exempel på när årsmötena i aik påverkats.

     2. Snälla slut svamla. Kan du inte ta och läsa de gamla inläggen och artiklarna. Då ser du att jag har rätt om Black Army och du fel. Fler inlägg kring detta kommer att stoppas. Diskussionen blir meningslös eftersom du vägrar läsa källorna.

      Jag hävdar inte att Firma Boys påverkat mötena på ett olämpligt sätt. Det är Uppdrag Granskning som påstår det. Vänd dig till dem med dina klagomål. Min uppfattning om Uppdrag Granskning och deras anklagelser kan du läsa här: http://blog.zaramis.se/2013/04/11/johan-segui-hells-angels-och-firman-boys/

     3. Jag tycker att du har en sund inställning till uppdrag granskning. Bra.

      Däremot påstår du i din andra kommentar att Black Army var en huliganorganisation. Du hänvisar till http://blog.zaramis.se/2011/05/20/aik-och-hells-angels/ .

      Inlägget i sig hänvisar till en aftonbladetartikel ( 😀 ) där medlemmar ur Black Army påstås ha gjort vissa saker. Det är inte konstigt. Black Army var på den tiden betydligt större än de är idag och i BA fanns det huliganer. Såklart. På samma sätt som det idag finns huliganer i BA, eller BF eller JK, eller Änglarna. Men att det skulle göra de grupperna till huliganorganisationer? Nja. Övriga hänvisningar är som sagt wikipediasidan om Firman Boys, som saknar vidare källhänvisningar avseende ditt påstående om att firman växt fram ur BA. Och en artikel från realtid där black army knappt nämns.

     4. Jag har inte påstått att Black Army var en huliganorganisation utan att en del personer i organisationen var huliganer. Vilket vi ju är överens om. Olika källor menar att Segui var en av dem vilket också var vad jag skrev och har skrivit tidigare.

     5. Kan hända att jag tolkade det här fel: ”Jag vet vad Black Army är idag. Jag vet också vad det var när Johan Segui var med. En huliganorganisation[…]”

      Blir lätt så när man är på offensiven med bloggkommentarer och kontakt med journalister efter sådana här inslag, hehe. Håller med dig om allt i din senaste kommentar iaf.

     6. Det var ändå en bra diskussion. Där vi till slut fick klargjort att vi i stort sett är överens. Jag förstår att du reagerade som du gjorde. Det är faktiskt lite otydligt skrivet. Jag ska tänka på det i fortsättningen.

      Efter det som Uppdrag Granskning gick ut med i förväg så måste jag säga att programmet var en riktig antiklimax. Egentligen redovisades inget nytt alls. Ytterst märkligt.

  2. I Sverige räcker vi inte upp handen i en öppen lokal då vi röstar vid Sveriges val, man lägger kuvert som ingen annan ser.
   Om du inte ser särskiljning för en mellan att räcka upp handen på en förenings stämma som beskrivits och ett riksdagsval för ”en vanlig blyg och fredlig Svensson”bör du tänka igenom detta ett varv till.
   Men du har kanske inte röstat någon gång, isåfall ber jag dig om ursäkt, du lär se det om du gör det vid nästa val.
   Inse en sak….

   Det hot vanliga människor känner från ”vålds-idioter”, wannabe-gangsters och yrkeskriminella i samma lokal som dem själva förstår du tydligen inte, beklagar och ursäktar dig för det också.

   1. Jag begriper inte ditt inlägg. I Alla svenska föreningar röstar man med handuppräckning. Om man inte vill det kan man begära sluten omröstning och rösta md lappar. Jag tror inte någon på det aktuella mötet kände sig hotad, det var liksom inte det som var problemet. Problemet var att det var färre andra medlemmar än medlemmar från Firman Boys. Det behövs liksom inga hot eller nåt sånt då. Dessutom vet knappast de flesta medlemmar vilka som eventuellt är från Firman Boys. Men även om folk känt sig hotade (vilket jag inte tror) så är grundproblemet likförbannat att för få medlemmar är aktiva. Då kan mindre grupper kuppa medlemsmöten.

    Jag har antagligen röstat fler gånger än du har och jag arbetar aktivt med att förebygga våldsanvändning i andra sammanhang (vänsterdemonstrationer) så jag vet vad jag pratar om. Dvs Jag vet antagligen mycket mer än du om denna problematik.

   2. Du behöver inte tala om för mig vad vanliga människor tycker. Jag är en vanlig människa. Jag röstar i samband med min förenings årsmöten. Jag vet.

    Du har ingen aning. Du är diskvalificerad från vidare diskussion. Tack och hej.

Kommentarer är stängda.