En välkommen orm

Hasselsnok

Hasselsnok

En hasselsnok låg och solade på berget utanför huset häromdan. Det händer var och varannan dag. Det är en välkommen syn. Hasselsnoken äter nämligen små huggormar. Dessutom äter de också kopparödlor (som ju ser ut som ormar och därför ofta kallas kopparorm), andar ödlor och groddjur av olika slag. Grodor och paddor finns det gott om på tomten liksom ormar av allehanda slag. Kopparödlor finns det också många.

Förutom hasselsnok finns det också den lika välkomna huggormen och vanlig snok. Hasselsnok förväxlas av en del människor med huggorm, men hasselsnoken är brunare och har trekantiga fläckar i två band/rader istället för ett zick-zackmönster.

Ung snok

Ung snok

Snok finns det också i dammen en bit från tomten. I dammen finns det just nu 1000-tales grodyngel i varierande utvecklingsstadier. Små snokar simmar omkring och slukar dem i massor. Det är faktiskt en vacker syn att se en simmande snok på jakt. På tomten ser vi också regelbundet en snok, betydligt större än de som jagar grodyngel, mer än 1,5 meter, kanske närmare 2 meter lång. Det är den största snok jag sett i hela mitt liv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements