Flera gangstermord i Stockholm

På mindre än en vecka har två personer mördats i närliggande områden i södra Stockholm. I fredags sköts en 22-åring ihjäl vid Örbyskolan i Örby. Han avrättades med fem skott och det mesta tyder på en uppgörelse i gangsterkretsar. Enligt en del uppgifter har 22-åringen kopplingar till det gäng som gått/går under namnet Werewolf Legion. Andra kopplar honom till Black Cobra eller till Milan Sevo. Vad som är sant, om ens nåt, verkar lite oklart. Den skjutne verkar dock inte vara känd för nån grövre brottslighet tidigare, men har dömts för brott.

Natten till idag sköts en 25-åring ihjäl i Östberga som inte ligger så långt från Örby. Polisen menar dock att de två dåden inte har någon koppling till varandra. Det behöver de naturligtvis inte ha bara för att de sker i närheten av varandra.

På kort tid har det mördats lika många på en vecka i ett begränsat område i Stockholm som i Biskopsgården häromsistens. Men ingen hysteri med rop på fler poliser har hörts i den kungliga huvudstaden. Kan det bero på att Örby och miljonprogramsförorten Östberga är områden med i huvudsak infödd svensk befolkning medan Biskopsgården uppfattas som en förort med i huvudsak invandrad befolkning?

Lika våldsamt i Östberga som i Biskopsgården, men helt olika reaktioner hos polis och media. Det finns orsaker till sådant. En trolig orsak är rasism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements