Kul tänkedialog

Vaktmästaren och professorn brevväxlarBoktips
Vaktmästaren och professorn brevväxlar
Björn Vilson & Bengt Hubendick
(Bokförlaget Robert Larson)
ISBN: 9789163181559

Kul tänkedialog

Min gamle vaktmästarkollega vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, Björn Vilson, har skrivit en dialogbok ”kring livsfrågorna och världsbilden” tillsammans med kände humanekologen/biologiprofessorn Bengt Hubendick. Utmärkt populärvetenskap låta lekman möta expert. Vilson är kreativ religionsfilosof, Hubendick tänkande evolutionssociolog. Intressant möte.

Men de pratar förbi varandra. Vilson missar nya evolutionsrön som att ”gott” och ”ont” finns i såväl nya som gamla hjärndelar. Han är fokuserad på frågan om slump och skapelse. Därför ser han ej Hubendicks tänkvärda sociala ingenjörskonst. En naturlig icke-anonym, småskalig, altruistisk gemenskap, jämlik i makt och ägande, är ett bra samhällsrecept.

Hans Norebrink

PS. Denna bok utkom 2006. Tre år senare skriver jag själv som vaktmästare en dialogbok om bland annat evolution tillsammans med en professor (kände etnologen Åke Daun och boken ”Snällare än du tror – Människan social av naturen”). Hur stor är sannolikheten för det?

Läs mer: Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements