Försvunnen 28-åring misstänkt för olöst dubbelmord

Två personer, en 21-åring från Gårdsten och en 28-åring från Bergsjön är sedan ett par veckor försvunna. Den äldre av dem har tidigare suttit häktad som misstänkt för ett uppmärksammat dubbelmord i Bergsjön för några år sen, närmare bestämt januari 2011. De mördade var två kända gangsters, Diler Aziz och Raouf Asadi. Den försvunne 28-åringen har kopplingar till Tigrarna och därmed indirekt till Naserligan via den så kallade Gårdstensalliansen. Kanske är det också här som 21-åringen kommer in i bilden. Om nu inte det är helt orelaterat.

28-åringens kopplingar tycker jag tyder på att hans försvinnande knappast har med de nu pågående stridigheterna mellan lokalt förankrade gatugäng att göra, utan handlar om andra andra mer grundläggande motsättningar i Göteborgs under värld att göra. Dubbelmordet har dessutom kopplingar till ett mordförsök på Kennedygatan i Majorna där en ledande medlem i gänget Asir var måltavlan.

21-åringen som försvunnit kan väl däremot har med nån av de pågående gatukonflikterna att göra om hans försvinnande nu inte är ihopkopplat med 28-åringens.

Polisen betraktar än så länge de två, sannolikt orelaterade försvinnandena, som kidnappningar. Att det verkligen för sig om det är inte troligt. Två andra förklaringar är mer trovärdiga.1. De har blivit bortförda och dödade. 2. De har frivilligt försvunnit för att hålla sig undan fiender och/eller polisen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements