Minskade bidrag till överklasskolor

De så kallade riksinternaten, Lundsberg, Sigtuna och Grennaskolan, ska få minskade bidrag. Det är naturligtvis en självklarhet att dessa skolor inte ska uppbära mer i bidrag än andra skolor. Det är privatskolor för överklassen som naturligtvis inte borde ha offentligt stöd överhuvudtaget. Och absolut inte mer stöd än andra skolor. Därför är det nu bra att ett förslag om att dra in det extra bidraget till dessa skolor läggs fram.

Lundsberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Minskade bidrag till överklasskolor”

  1. Du är helt fel ute, det är bra att internatskolor finns eftersom det finns ganska många utlandssvenskar i Sverige. Sedan är det är inte direkt så att föräldrar sätter sina barn i dessa skolor bara för att dem känner att dem måste visa att dem har pengar. Dem sätter sina barn i skolorna för att undervisningen är bra och för att det finns väldigt stort utbud av fritidsaktiviteter och andra saker!

    1. Om du har gått i en sådan skola är det dock inget bra betyg. Du behärskar inte svenskt skrivspråk. Detta likt många andra ungdomar, så du behöver inte personligen skämmas. Vet du inte när det ska vara ”de” eller ”dem” så ska du alltid skriva ”dom”, eller om du inte vill det så ska du välja ”de” eftersom det ska vara ”de” i cirka 80% av alla fall. I ditt inlägg ska det vara ”de” i samtliga fall där du använt ”dem”. Passa på att lära dig när det ska vara det ena och när det ska vara det andra. Ta mitt gnäll som en anledning till att skaffa dig mer kunskap. Se det som en möjlighet.

      Det finns för övrigt ingen som helt anledning oavsett vilka som går på dessa skolor att de ska ha mer bidrag än andra skolor. Detta oavsett om det är bar att de finns eller inte. Argumentet med utlandssvenskar är ett giltigt argument för skolornas existens även om jag inte håller med, men det är inget argument för att dessa skolor ska ha mer bidrag än andra.

Kommentarer inaktiverade.