Denho Acar åtalas i Turkiet

Han åtalas för delaktighet i en mordbrand i Göteborg år 2006, anstiftan till ett bombattentat i Stockholm 2009. Han har eventuellt också beställt ett mord på en 43-årig man på Stjärnbildsgatan i Bergsjön i Göteborg förra året. Ett mord där dessutom en annan man skadades allvarligt. 43-åringen hade anknytning till Naserligan och två personer sitter häktade för att ha utfört mordet. En 31-åring och en 21-åring:

Nu menar dock kammaråklagare Carl-Henrik Andersson att Original Gangsters landsflyktige grundare kan ligga bakom även dödskjutningen på Stjärnbildsgatan i april 2013.

Den avlidne var en 43-årig man som under ett decennium figurerat i utkanten av den så kallade Naserligan.

Han sköts med flera skott genom sitt köksfönster. En av offrets kamrater överlevde mer eller mindre mirakulöst efter att ha träffats av pistolkula i huvudet. I radhuset fanns också en kvinna och ett litet barn.

I det ärendet sitter, sedan snart nio månader tillbaka, två OG-medlemmar (födda 1982 och 1992) frihetsberövade.

Åklagaren Carl-Henrik Andersson skriver i en inlaga till tingsrätten – där han i övrigt kräver in ett bildmaterial från SVT och TV4 – att det ”finns anledning att anta att gärningsmännen handlat på uppdrag av Denho Acar”.

– Det har försiggått omfattande kontakter mellan åtminstone den äldre av de båda häktade personerna och Acar alldeles i anslutning till brottet, berättar han.

Denho Acar var länge ledare för den kriminella sammanslutningen Original Gangsters (OG) som under lång tid hade en våldsam konflikt med Naserligan i början av 2000-talet. Bland annat med en stor eldstrid mellan de två gängen på Näsets badplats mitt bland alla badande. Mordet kan eventuellt vara en sen hämnd för något som inträffade under den gamla och långvariga konflikten. Eller så handlar det om ytterligare en förveckling och motsättning kring nån olaglig verksamhet.

De två männen som är misstänkta för att ha utfört mordet på Stjärnbildsgatan i Bergsjön är också misstänkta för ett mord i Nässjö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements