Bästa resmålen enligt Tripadvisor

Tripadvisor är en sajt på internet där resenärer och turister kan skriva recensioner av resmål, restauranger, hotell osv. Enligt Tripadvisor är Istanbul världens bästa resmål följt av Rom och London. Topp 25 är:

1. Istanbul, Turkiet
2. Rom, Italien
3. London, England
4. Peking, Kina
5. Prag, Tjeckien
6. Marrakech, Marocko
7. Paris, Frankrike
8. Hanoi, Vietnam
9. Siem Reap, Kambodja
10. Shanghai, Kina
11. Berlin, Tyskland
12. New York, USA
13. Florens, Italien
14. Buenos Aires, Argentina
15. Barcelona, Spanien
16. St Petersburg, Ryssland
17. Dubai, Förenade arabemiraten
18. Chicago, USA
19. Kapstaden, Sydafrika
20. Bangkok, Thailand
21. Budapest, Ungern
22. Sydney, Australien
23. Lissabon, Portugal
24. Chiang Mai, Thailand
25. San Francisco, USA

Att Istanbul är ett trevligt och intressant resmål tycker jag också. jag har varit där några gånger. På listan finns ytterligare 8 städer jag varit i, London, Paris, Berlin, New York, Florens, Buenos Aires, Chicago och Budapest. Alla är trevliga och intressanta städer. Jag skulle vilja åka till ett antal av de städer jag inte varit, främst Europeiska städer. Dels för att jag vet mer om dem, dels för att det är ungefär vad som kan tänkas vara åtkomligt för mig nu och i framtiden. Till Kina och Thailand har jag ingen större lust att åka, men kanske till Marocko.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements