Polisfiasko i Lund – polisövergrepp i Lund

Inga skånepoliser ska ha tjänstgjort i Jönköping idag. Det mesta tyder på att polisen betedde sig lugnt och inte tog till för mycket våld i Jönköping. Kanske beroende på att polisinsatsen dominerades av poliser från Västra Götaland. Polisen i Göteborg och Västra Götaland är känd för att gera sundare och mer återhållsamt än polisen i Stockholm och Skåne.

Skånepolisen passade istället på att spåra ur i Lund när de nu inte fick vara i Jönköping och ställa till oreda. Istället för att bara låta demonstrationen gå så var de tvungna att ingripa mot ett par personer som eldade bengaler. Något som faktiskt inte spelar nån som helst roll i en demo. Men skånepolisen skulle prompt ingripa. Med ett superdåligt resultat som följd av det. Polisövergrepp, våld etc. Skadade poliser, skadade demonstranter. För att polisen inte har vett på att ta det lugnt.

Frågan är om skånepolisen alltid är så oskickliga, otaktiska och aggressiva eller om de var extra sådan denna gång då de inte fick vara i Jönköping och ställa till oreda.  Om det förstnämnda gäller var det ju en väldig tur att de inte var i Jönköping. Om det sistnämnda gäller så måste skånepolisen var Sveriges sämsta polis. Om båda sakerna gäller så borde nog Sverige fundera på att upplösa skånepolisen och omorganisera rejält. In med nya chefer överallt, sparka alla som varit inblandade i fiaskon, olagligheter och tveksamheter.

Intressant?
Media: Skanskan, NSK, LT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Polisfiasko i Lund – polisövergrepp i Lund”

Kommentarer inaktiverade.