Se på utländska streamingtjänster

Streamingtjänster (strömningstjänster) i andra länder är ofta låsta för besökare från Sverige. Det är dock lätt att går runt såna spärrar och det finns åtskilliga program och många metoder att använda för att göra det. IDG:s tidning M3 tipsar om en rad metoder i en artikel på nätet.  Att använda en dns-server i USA via gratis dns-tjänster på nätet är ett alternativ, att surfa genom en ip-tunnel (VPN-nätverk) via gratistjänster på nätet en annan möjlighet och genom tilläggsprogram till webbläsaren som ZenMate eller Hola Better Internet som jag använder. Det senare programmet är mycket lättanvänt och fungerar enligt min erfarenhet bra.

M3 tipsar också om streamingtjänster de tycker är bra. Hulu är en, Netflix förstås (mycket fler intressanta filmer och TV-serier på en US-amerikanska sajten), Vudu en tredje och BBC lplayer en fjärde. Jag har bara erfarenhet av att se på US-amerikansk Netflix. Funkar mycket bra via Hola Better Internet.

Intressant?
Mer: IDG1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements