Gängkriget i Göteborg – nästa dom kommer fredag om en vecka

Igår avslutades rättegången mot en av de ledande personerna i Vårvädersligan, den 23-årige Berat Kastrati. Han har åtalats för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Tillsammans med honom har också en 17-årig släkting. Vapenbrottet har Kastrati erkänt och samtidigt försökt frita 17-åringen från allt som har med vapnen att göra. Däremot erkänner han inte att han ska ha planerat att döda nån som hämnd för morden på restaurangen Vår Krog & Bar på Vårväderstorget.

Han själv undvek genom lite tur att bli skjuten då han lämnade restaurangen strax innan skottlossningen bröt ut. Eller så var det inte tur, han kanske visste att det skulle sek. Den på restaurangen skjutne Hussein Chit var ju tillsmmans med en syster till en tidigare skjuten person som innan han dog ingick i Friskvädersnätverket. Antagligen en tillräcklig anledning för att bli skjuten i sådana kretsar.

Åklagaren yrkade i sin slutplädering på fem och ett halvt års fängelse för 23-åringen samt sluten ungdomsvård i ett år och tio månader för 17-åringen. Försvaret begärde frikännande av 17-åringen och fängelse i ett år för vapenbrott av normalgraden för 23-åringen. Tingsrätten beslutade att båda ska vara kvar i häkte vilket betyder att de kommer att dömas till straff som med all sannolikhet innebär frihetsberövande, dvs fängelse respektive ungdomsvård. Om en vecka meddelar domstolen vad det blir för straff för de två åtalade. Igår meddelades också en annan dom så detta blir den andra domen för ett brott med anknytning till gängkonflikten i Biskopsgården mellan Vårvädersligan och Friskvädersnätverket.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Gängkriget i Göteborg – nästa dom kommer fredag om en vecka”

Kommentarer inaktiverade.