Skolattacken i Kronogården – rasism, gängrelaterat eller ett psykfall

En person har gått in på en skola i Kronogården i Trollhättan och dödat en lärare och skadat minst två elever med kniv och eller svärd. En elvaåring och en 15-åring är allvarligt skadade och opereras på sjukhus. Även en vuxen person är skadad. Gärningsmannen har blivit skjuten av polisen men det är ännu okänt vem han är. Det första en tänker på är att det är en rasist som spel och gått i en skola med många barn till invandrare för att mörda.

Den dödade läraren är enligt ännu obekräftade uppgifter i 20-årsåldern samt musiker och filmare med ett ursprung utanför Sverige även om han sannolikt vuxit upp här och kanske också är född här. Gärningsmannen är i 20-års åldern och vårdas för sin skottskador på sjukhus. Han var maskerad när han kom till skolan.

Förutom rasism som orsak till det våldsamma dådet är det ju också möjligt att gärningsmannen har någon form av psykiska problem. Att våldet skulle vara gängrelaterat är däremot inte speciellt troligt då gärningsmannen så sannolikt inte hade skadat några elever, inte begått det i så fall planerade mordet på en skola och knappast heller använt kniv eller svärd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Skolattacken i Kronogården – rasism, gängrelaterat eller ett psykfall”

Kommentarer inaktiverade.