En svart dag för människor på flykt

För människor på flykt har Sverige varit ett ljus i mörkret den här hösten. Men idag väljer regeringen att släcka det. Det är dramatiska förslag som regeringen presenterar. De innebär att människor på flykt hindras från att ta sig till Sverige för att söka asyl. Av de som ändå lyckas ta sig hit kommer färre få stanna, och dessutom med otrygga tillfälliga uppehållstillstånd, säger Jonas Sjöstedt.

Regeringen väljer nu att göra just det Sverige har kritiserat andra länder för att göra. Istället för att pressa övriga EU att ta sitt ansvar väljer regeringen att sätta press på de människor som flyr för sina liv. Regeringen tror att flera länder kommer ta emot om Sverige stänger sin dörr mot flyktingar. Vi tror att det är tvärt om – nu kommer allt flera länder följa i Sveriges fotspår och stänga sina gränser.

De som drabbas är människor på flykt. Det kan Vänsterpartiet aldrig acceptera. Sverige borde istället sätta press på övriga medlemsländer genom att vägra betala sin medlemsavgift tills alla tar sitt ansvar. Regeringens fokus borde ligga på att stötta kommunerna att klara mottagandet genom ekonomiskt stöd och praktiska regelförändringar, samtidigt som vi behöver investera i att bygga Sverige större, säger Sjöstedt.

Svensson/Vänsterpartiet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “En svart dag för människor på flykt”

  1. Det stora problemet med flyktingmottagningen i Sverige är bostadsbristen. Resursproblem hos polisen och Migrationsverket är också problem. De förslag som hittills införts med gränskontroll har förvärrat de senare problemen (genom att frivilliga inte längre tillåts hjälpa till eller inte har möjlighet att hjälpa till) och inget betytt för det första.

   Flera av de förslag som nu förs fram förvärrar resursproblemen ytterligare och kommer sannolikt inte att leda till nån större minskning av antalet asylsökande på kort sikt. Detta möjligtvis undantaget ensamkommande flyktingbarn.

   För de män som lämnat sina familjer i turkiska flyktingläger kommer det dock att bli problem att få hit dem senare, vilket naturligtvis är helt inhumant och idiotiskt. Det är väl bättre om banren och fruarna också kan komma hit, men det ska ju göras svårare.

   Det har väldigt länge varit så att Tyskland och Sverige tagit emot flertalet av alla flyktingar. Det är inte förvånande. Sverige och Tyskland har förhållandevis låg arbetslöshet och bra ekonomi.

   1. Att inte göra något alls och bara fortsätta på samma spår som verkar vara vänsterns förslag lär ju inte heller minska resursbristen. Har också sett dra in medlemsavgiften till EU som en åtgärd. De pengarna täcker inte kostnaderna för svensk mottagning och lär väl knappast göra så EU länder tar mer ansvar då dom ser hur svensk ekonomi just nu blöder

    1. Nu blöder ju inte svenska ekonomi,. Svensk ekonomi som vanligt en av de starkaste i Europa. Genom att flyktingmottagandet till stor del betalas av biståndsbudgeten påverkar det hela den svenska ekonomin mycket lite och kanske snarare till det bättre. Pengarna blir kvar i Sverige.

 1. ”De som drabbas är människor på flykt. Det kan Vänsterpartiet aldrig acceptera.”

  Men inte ett ord om att vänsterpartiet nu kommer att överge sin position, som stödparti åt mittenregeringen och etablera sig som ett oppositionsparti värt namnet. Sjöstedt är inte trovärdig.

 2. Vad är det vi ska byta bort i välfärdsstaten för att fortsätta slippa bevaka gränsen? Är det fri skolgång, gratis sjukvård eller något annat? Att de som lurats att spara till pension med lockpris på skatt ska luras vid utgången är ju givet. Men man kanske kan få en del av alla de som orättvist roffat åt sig en villa med sin lön att flytta till pappkartonger på ventilationsgaller genom att taxera dem smart. Vi har ju så smarta ministrar. Med skattens hjälp kan man göra det lika dyrt att bo mindre, nu när fler behöver samma bostäder, och staten själv förhindrar bostadsbygge med hjälp av 75% skatt. Så kan man göra boendet till ett kvarnhjul runt halsen på folk. Smart.

  Ett par av mina vänner som hovrar runt 60-strecket har flyttat till Thailand. De har gjort det som en konsekvens av felval i karriär och livspartner. De verkar nöjda. Kanske ska det visa sig att de gjort rätt sak i sista sekund, när fega svenska politiker gjort fel i en sån skala att fel blir rätt på individnivå.

  I Bombay kan man överleva året runt på en trottoar, men i Sverige fryser man ihjäl. De som tar sig hit vet inte det. /*borttaget, irrelevant och uppmaning till brott*/ #AS

Kommentarer inaktiverade.