Kidnappning i Gävle

På måndagskvällen den 4 april klockan 20:40 blev en 23-årig man vid Slottsparkeringen i centrala Gävle mot sin vilja indragen i en personbil och bortförd från platsen. Mannen är fortfarande försvunnen. Mannen fördes bort i en personbil som framfördes i hög hastighet från platsen. Det gick tydligt att höra däckskrik från personbilen.

En 23-årig kvinna greps snabbt och anhölls snart som misstänkt för till medhjälp till människorov. Natten till tisdagen den 12 april greps och anhölls ytterligare fyra personer. Det handla rom fyra män, varav två är 20 år gamla, en 21 år och den siste 32 år gammal. En av männen har en relation med den 23-åriga kvinnan. De ska höras i ärendet inom kort. Ingen av de misstänkta är tidigare straffade för något grövre brott. Däremot har en av tjugoåringarna åkt fast för olovlig körning och den andre för stöld från ett byggvaruhus.

Idag har det hållits häktningsförhandling i Gävle tingsrätt gällande kvinnan som är misstänkt för medhjälp till människorov.

Den kidnappade personen har inte återfunnits.

Utredningen är enligt kammaråklagare Elisabeth Hermanrud vid Internationella åklagarkammaren Stockholm i ett mycket känsligt läge. På grund av utredningsläget vill åklagaren inte lämna någon ytterligare information om ärendet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements