Göteborg 2001 uppmärksammas

Händelserna i Göteborg i juni 2001 uppmärksammas en artikel i tidningen Internationalen där Per Leander beskriver hur det var att som 18-åring vara i Göteborg år 2001. Jag nämns i artikeln som den som förhandlade fram möjligheter för folk att lämna Hvitfeldtska. Det var nu inte bara jag, utan också Hans Abrahamsson och Tord Björk. Jag var också en av dem som utsattes för polisövergreppen på Schillerska. En skola där alla som utsattes för polisövergreppen var oskyldiga till några som helst brott. Ingen har dömts för något, men några v oss har fått ett symboliskt skadestånd trots att ingen polis dömts för övergreppen. Det hela har jag beskrivit i min dagbok från de aktuella dagarna samt en stor mängd inlägg och artiklar.

Dessutom uppmärksammas några av de politiska frågorna vi tog upp på möten och demonstrationer år 2001 i Göteborg på ett seminarium i Kulturhuset Falken idag.

Större delen av min dagbok från de aktuella dagarna finns publicerad på nätet och i böcker. Några mindre delar är dock utelämnade då de eventuellt skulle ha kunnat användas av polis och åklagare för att försöka sätta dit folk för brott. De kommer att publiceras när preskriberingstiden för de sista brotten gått ut, dvs när 15 år gått.

Det mesta av det som jag skrivit om Göteborg 2001 och mycket annat material finns här på min sajt. Min dagbok, artiklar, och andra typer av dokument samt en del artiklar av andra. En del av länkarna fungerar dock säkert inte längre. Ni får ha överseende med det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements