Ett par skjutningar i Stockholm

På lördagskvällen skedde ett par skottlossningar på olika håll i Stockholm. Den ena har rapporterats från Östberga i södra Stockholm vid niotiden, men har egentligen inte skett där utan i industriområdet vid Enskede Rackethall och som namnet säger handlar det snarast om Enskede, inte om Östberga. Enligt vittnen ske en bil ha prejats av en annan bil. Det hela ska ha börjat vid Östberga och sedan avslutats på Sockenvägen i Enskede. 2 personer skadades vid skottlossningen. Polisen tog in 5 personer som befanns sig nära skottplatsen till förhör, men ingen av dem är misstänkt för något brott i nuläget.

Nån timme senare, vid tiotiden, inträffade en annan skjutning i en helt annan del av Stockholm, Tensta. Vid denna skottlossning skadades två personer, en lindrigt och en mer allvarligt. Brottsrubriceringen i det ena fallet är försök till mord och i det andra fallet grov misshandel. et hela ägde rum utomhus i ett bostadsområde, men polisen vill inte uppge på vilken gata det skedde.

Det är väl sannolikt att de två skjutningarna som skett lång ifrån varandra inte har med varandra att göra, ändå vill polisen inte utesluta att de kan ha ett samband. Däremot kanske skjutningen i Tensta skulle kunna ha koppling till det mord som skedde i Tensta i början av förra veckan, men enligt obekräftade uppgifter har de inget med varandra att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements