Telefonbolag köper Yahoo

Ett av USA:s största telefonbolag, Verizon, köper verksamheten i internetföretaget Yahoo men inte själva företaget Yahoo Inc. Priset är 4,8 miljarder dollar (nästan 42 miljarder kronor). Den gamla ekonomin har mer pengar än den nya kanske vi kan uttrycka det. 2008 tackade Yahoo Inc nej till ett bud från Microsoft på 44,6 miljarder dollar i pengar och aktier, motsvarande 384 miljarder kronor. Värdet på företaget och verksamheten har onekligen sjunkit sen dess.

Verizon planerar att behålla de verksamheter som idag drivs av Yahoo och driva dem vidare under samma varumärke. De har länge varit förlustaffärer så Verizon har lite jobb att utföra. Andra kvartalet i år var Yahoos förlust 440 miljoner dollar, jämfört med 22 miljoner dollar samma period i fjol.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements