Ekonomiskt slarv stänger krogar i Majorna

Ekonomiskt slarv i företaget Farido Göteborg AB har lett till att två krogar i Majorna förlorar sitt serveringstillstånd för alkohol. Att förlora serveringstillståndet för alkohol innebär i de flesta fall att en krog måste stänga. De krogar det handlar om är Cajsa Warg och Mohammad Khan som ligger invid varandra vid Karl Johansgatan och Kustgatan.

Bakom Farido Göteborg AB står Afshin Atami och Tenka Ismail som fått flera betalningsuppmaningar och restföringar av skatter och avgifter. Något som är mycket vanligt bland folk som driver småföretag. Det är inga olagligheter, det är inte nödvändigtvis misskötsamhet, men ofta är det slarv. Det avspeglar också att det är svårt för småföretagare att få det hela att gå ihop och fungera. Ofta beror det på glömska eller att den som sköter företaget varit sjuk, men i fallet Farido Göteborg AB beror det sannolikt på att företaget är ekonomiskt olönsamt, det har gått med förlust i ett par år.

De två personerna bakom Mohammad Khan och Cajsa Warg driver också en restaurang på Styrsö, Bratten Bar & Kök AB (Brattens Wärdshus). Enligt GP ska där också ha förekommit ekonomiska oegentligheter. Fast det är ju bara trams. Restaurangen i skärgården har enligt GP åkt på två kontrollavgifter från Skatteverket. Det blir fallet om den som sköter företagets ekonomi skickar in kontrolluppgiften en dag försent. Det är vanligt förekommande i småföretag och betyder inte på något sätt att ekonomin egentligen missköts. Dessutom hade det noterats att all försäljning hade registrerats som kontant betalning i bokföringen. Det är ju inte alls någon misskötsel utan bara dåliga bokföringsrutiner eller slarv. Det är sånt alla råkar ut för nån gång, men det är också bara ett rent byråkratiskt fel utan reell ekonomisk betydelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements