Mord i Jönköping kopplat till Bandidos

På kvällen den 21 december mördades en man i stadsdelen Råslätt i Jönköping. Han är från det forna Jugoslavien och heter sannolikt Nebojša Popošilov. På dagen innan mordet poserar han på bilder ihop med Mehdi Seyyed som är sargento de armas, dvs säkerhets- och vapenansvarig för Bandidos MC i hela Europa. De befinner sig då på ett kafé som ägs av en person som dömts för cannabisodling ihop med 3 andra personer varav 2 från Eksjö. Odlingen hade de i Karlsborg.

Poposilov befann sig troligen i Jönköping i syfte att driva in en skuld från en man som tidigare strippklubbsägare, Branko Glasnovic. Den sistnämnde dömdes 2013 för brott mot ordningslagen. Han ska dels betala dagsböter, 60 stycken om 50 kronor, dels en företagsbot. Företagsboten är på 10 000 kronor då rätten anser att brottsligheten inte haft en obetydlig omfattning. Glasnovic nekade till anklagelserna som bland annat gick ut på han hållit öppet för länge och haft fler gäster än tillåtet. Strippklubben drevs på restaurangen Söderhörnan. Något som Branko Glasnovic dock förnekat. Företaget som drev restaurangen sattes i konkurs på hösten samma år.

Barnko Glasnovic är den 55-åring som misstänks för mordet på den Bandidos-anknutne Nebojsa Poposilov. Utöver Branko Glasnovic är ytterligare en man gripen som misstänkt för inblandning i mordet. Dessutom ska en son till Branko Glasnovic vara efterlyst och häktad i sin frånvaro.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements