Ytterligare en gripen för mord på Blidvädersgatan

På juldagen mördades en man i 20-årsåldern på Blidvädersgatan i Biskopsgården,Göteborg. Mannens namn var Mohamed Sarhan och anses ha tillhört det kriminella nätverket i södra Biskopsgården, Vårvädersligan. En ung man i 17-årsåldern har tidigare gripits som misstänkt för inblandning i dådet och nu har alltså ytterligare en ung man gripits som misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Mordet och det tidigare mordförsöket på Adrian Kastrati och en granatattack mot en lägenhet ska inte handla om motsättningen mellan norra Biskopsgården (Friskvädersnätverket) och södra Biskopsgården (vårvädersligan) utan sannolikt handlar det om en intern konflikt i Vårvädersligan mellan bröderna Jobe med vänner och släkten Kastrati med vänner. Den mördade var enligt uppgift nära vän med Adrian Kastrati.

Den senast gripne mannen unge mannen har enligt uppgift namnet Rasmus Dahl och den tidigare gripne ska heta Stefan Tesic. Varken Stefan Tesic eller Mohamed Sarhan är, vad det hittills framgått, tidigare dömda för några allvarligare brott. Rasmus Dahl dömdes däremot redan i tonåren för inblandning i ett uppmärksammat rånmord på Per Nordkvist i Länsmansgården år 2010. Han dömdes den gången för rån, grov misshandel och övergrepp i rättssak, medan Daniel Helge Forsberg dömdes för själva mordet. Den senare har inget att göra med det som nu hänt. Dahl tycks ha en stark fascination för polismördaren Jackie Arklöv och kallar sig på sociala medier ofta för Jackie Arklöv eller Rasmus Arklöv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements