Serie anlagda bränder i Kungsbacka

En serie av anlagda bränder drabbade Kungsbacka natten till idag (söndag). Tre anlagda villabränder och en bilbrand. I den uppbrända bilen hittades senare en död person.

Strax efter klockan 1 på natten larmades räddningstjänst, ambulans och polis larmas till Östra Villastaden där en villa brann. Branden började på altanen och enligt de första poliserna på plats var det troligen någon som slängt in något på altanen och därefter har det börjat brinna. Kvinnan som bor på adressen fick följa med ambulans till sjukhuset för kontroll. Polisen spärrade av villan i avvaktan på teknisk undersökning och det hela rubricerades som mordbrand.

En och en halv timme efter den första branden, strax efter halv tre, larmades räddningstjänst och polis till kyrkan på Storgatan i centrala Kungsbacka där någon okänd person hade tänd eld på något framför kyrkporten och därefter försvunnit från platsen. Branden släcktes snabbt och inga större skador på kyrkporten. Det hela rubriceras som försök till mordbrand.

Några minuter efter larmet om branden vid kyrkan, kvart i två på natten, kom ytterligare ett larm om en villabrand i Östra Villastaden.  En person hade kommit fram till ett hus och plockat ihop en del vedträn i en tunna och ställt den bredvid huset/ fastigheten/garaget och därefter försökt tända på. I samband med detta iakttogs en ljus cykel i området som stod parkerad i närområdet bredvid fastigheten och efter händelsen var cykeln borta. Även detta anser polisen vara ett försök till mordbrand.

På söndagsmorgonen ungefär kvart i sju kom så det fjärde larmet. Denna gång om en en bil som brann i Varla industriområde. Räddningstjänsten släckte branden och polisen gjorde sedan under förmiddagen, en teknisk undersökning av bilen. Vid den tekniska undersökningen hittades en död person i bilen. Om personen inte hittades förrän vid den tekniska undersökningen kan det väl sannolikt tyda på att personen låg i bagageutrymmet. Om så är fallet så handlar det om att någon försökt göra sig av med en person som dödats på nåt annat sätt och/eller nån annan stans.

Om de olika bränderna har nåt samband med varandra är okänt, men de två bränderna i Östra Villastaden har väl troligen det. Branden vid kyrkan är däremot troligen inte kopplad till de två villabränderna då den ju inträffade samtidigt som en av dem. Vad det gäller bilbranden så är det väl också osannolikt att den är kopplad till de andra bränderna, men det kanske inte helt kan uteslutas.

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements