Märkligt om brottslighet i ETC Göteborg

Halkow Aziz har skrivit en debattartikel i ETC Göteborg om åtgärder mot gängkriminalitet och skjutningar. Artikeln utmynnar i helt riktiga i krav på sociala åtgärder för att komma till rätta med brottslighet, segregation och klassklyftor. Det är inget märkligt med detta utan självklarheter för alla vänstermänniskor och socialister. Han tar avstånd från hårdare straff och hårdare metoder som en lösning på problemen.

Det som är märkligt med hans debattartikel är att han samtidigt säger att vänsterns och högern ska sluta skylla på varandra utan istället göra nåt. Han är övertygad om att hägern och vänstern vill ha ett samhälle med frihet och trygghet. Men varför ska vänstern sluta skälla på högern?

Högern vill bara ha ett tryggt samhälle med frihet för de besuttna, för de rika. Det är därför de hela tiden föreslår hårdare straff och hårdare polismetoder gentemot de fattiga som begår brott. Samtidigt som vänstern föreslår sociala insatser och en ekonomisk politik som utjämnar klyftorna och minskar segregationen. Vänstern vill alltså ha det som Halkow Aziz vill ha. Högern vill ha motsatsen.

Jag begriper inte varför Halkow Aziz säger att vänstern ska ändra sig. Vänstern vill ju gör just det han efterlyser. Högern vill det inte. Han ger stöd åt vänsterns politik, men hävdar att vänstern har fel. Det är väldigt märkligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements