Kända brottslingar involverade i skjutning i Herrljunga

I söndags kväll sköts en man på öppen gata i Herrljunga. En kort stund senare körde en bil av vägen söder om Herrljunga. I bilen fanns två män. Dessa två män har gripits och anhållits som misstänkta för skjutningen. Alla tre inblandade, offret och de två misstänkta gärningsmännen har blivit dömda för olika brott tidigare, såväl våldsbrott som andra brott.

Den skjutne mannen är troligen Kastriot Spahijaj. Han är tidigare dömd för misshandel (bland annat i samband med ett slagsmål och en knivskärning i Falköping i augusti 2013) och för grovt narkotikabrott efter att polisen hittat narkotika i hans och hans brors hem i oktober 2013. Även deras morbror åtalades för brott i samband med narkotikabrottet men det är oklart om han dömdes

De anhållna männen är 33 och 38 år. 33-åringen bor i Boråsområdet och har flera avsnitt i belastningsregistret. 2016 släpptes han villkorligt efter att ha dömts till sex års fängelse för grovt rån, med mera. Förra året åtalades han även för ett mycket uppmärksammat våldsdåd i Borås. Han fälldes av tingsrätten, men friades i hovrätten.

38-åringen som troligen heter Sonny Johansson är skriven i en kommun norr om Göteborg och dömdes 2007 till tio års fängelse för ett brutalt mord i Göteborg. Han skulle tillsammans med en kumpan råna en man, sparkade och hoppade på offret och högg honom med kniv. Han var vid tiden för mordet i Göteborgs skriven på en adress i Skara.

Skottlossningen har sannolikt samband med en tidigare skjutning i Herrljunga som skedde i juli och kan vara en hämnd för den. Om skjutningen i Herrljunga har någon koppling till mordet i Limmared som ägde rum i lördags är inte känt, men det är nog inte helt otänkbart. Polisen uppger att de i nuläget inte ser nån koppling men att det i Limmared och Tranemo finns ett kriminellt nätverk som de arbetat mot under senare tid.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements