De utländska våldsverkarna – en medieanka

När det är toppmötesdemonstrationer i Tyskland så varnas det för de utländska våldsverkarna från Norden. När det är toppmötesdemonstrationer i Frankrike varnas det för de våldsamma tyska demonstranterna och när det är stora demonstrationer i Danmark varnas det i media för de våldsamma svenska och tyska vänsteraktivisterna. I Sverige varnas det följaktligen för de våldsamma tyska och danska aktivisterna. Media ylar högt om de våldsamma nordiska demonstranterna. Men. Det hela handlar om rena påhitt. Medieankor. Det hela saknar verklighetsgrund.

Det handlar om journalister med noll koll och noll verklighetsförankring. Journalister som vill måla upp motsättningar och värstascenarier och därmed bidrar till att skapa just det som de varnar för. Genom att skrika ut att det kanske kommer att bli oroligheter lockas folk från Göteborg som är intresserade av att bråka med polisen till demonstrationerna. De hade inte kommit annars. Journalisternas hysteriska inställning, oansvarighet och dåliga verklighetsuppfattning bidrar så till at skapa den situation de varnat för. Det blir en självuppfyllande profetia.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements