Förväntat att Nya Tider utestängs från Bokmässan

I två år har Bokmässan i Göteborg tillåtit nazister att delta. Det har lett till färre besökare och minskade intäkter. Dessutom har de genom sitt agerande gett ett inofficiellt godkännande för nazister om på grund av detta försökt öka sin närvaro på gatorna i Göteborg och ökat sin närvaro på andra håll i Sverige. I Göteborg har nazisterna trots Bokmässans inställning misslyckats med att öka sin närvaro på grund av folkligt motstånd.

Bokmässan har alltid varit ett kommersiellt arrangemang och vilka som får ställa ut är rent kommersiella beslut. De som har råd får delta. Nu utvidgas detta till att den som skadar Bokmässans ekonomi inte heller får delta. Bokmässan har hela tiden haft möjligheten att utestänga Nya Tider men de gjorde en felaktig bedömning och trodde att nazistisk närvaro skulle vara ofarligt, kanske till och med bra ekonomiskt. De fick fel och ändrar sig därför nu. De borde dock redan från början ha stängt ute dem av demokratiska skäl. Nazism är inget som någon kan eller ska acceptera.

Att det hela skulle handla om yttrandefrihet är bara dumheter. De som argumenterat så har främst varit den före detta vänstern med maoistiska åsikter och folk som varit för fega för att ta ställning mot nazism. Bokmässan har också gömt sig bakom sådan argumentation. Men den argumentationen har hela tiden varit genomfalsk och de som företrädde den linjen borde skämmas. Bokmässan har inget och har aldrig haft något med yttrandefrihet att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements