Tre misstänkta för mord i Kortedala begärs häktade

Den 30 december 2017 hittades en man död invid ett koloniområde på Edwin Ahlqvists väg i Kortedala. Det visade sig vara en 32-årig man från ett land på Balkan som skjutits ihjäl. Han var i Sverige tillfälligt för att arbeta. Polisen saknade länge information om vem han var men kunde med hjälp av polisen i Stockholm och anhöriga till honom få honom identifierad.

Nu har tre personer, två män och en kvinna i 25-årsåldern, begärts häktade som misstänkta för mordet. De anhölls i sin frånvaro redan i måndags varefter en greps samma dag och de andra två dagen efter. Enligt häktningsframställan begicks mordet den 29 eller 30 december.

Att en kvinna är misstänkt för brottet talar väl sannolikt för att det handlar om relationsrelaterat mord och inte ett gängrelaterat mord. Det kan väl ändå vara utfört av personer med kopplingar till gäng, men orsaken kanske inte är gängrelaterad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements