Åtalade för mord i Mariehäll släpps fria

Fem av de sju som åtalats som misstänkta för inblandning i mordet på en ledare i Bredängsnätverket, Joaquin Morales Basilio, har släppts fria av tingsrätten. En av de två åtalade för själva mordet, Christopher Al-Bayya, tillhör de som släpps. Även Sangar Karwan, en ledande person i Östberganätverket som åtalats för anstiftan, har släppts liksom tre andra.

Orsaken till att häktningen hävs för  5 släpps är att tingsrätten inte anser att det finns tillräckliga skäl för häktning. Andres Leiva Parra är dock fortfarande misstänkt för själva mordet och en person till är misstänkt för medhjälp. De är båda fortfarande häktade. Sådan hör frisläppanden i samband med mordrättegångar brukar betyda att de frisläppta kommer att frias när dom faller. Rättegången ska återupptas på torsdag nästa vecka, och tingsrätten räknar med att kunna meddela dom i målet den 27 juni.

Advertisements