Göran Greider ute och cyklar om nazisterna

I Ludvika har nazisterna nästan blivit social accepterade skriver Göran Greider i en ledare i ETC. Det är polisens fel menar han eftersom polisen numera tillåter dem att ha torgmöten och att demonstrera. Han vet inte vad han pratar om. Nazisterna har i alla tider fått tillstånd att demonstrera om de har sökt. Det har inte förändrats under senare år. Dessutom behövs inga tillstånd. Alla demonstrationer i Sverige är lagliga enligt grundlagen. Flygbladsutdelningar behöver absolut inga tillstånd, inte torgmöten heller såvida inte högtalaranläggning ska användas.

Det är inte polisen som är huvudproblemet när det gäller eventuell acceptans av nazister. Göran Greider själv är faktiskt ett större problem. Han stöder det parti som skapat förutsättningarna för SD:s tillväxt och därmed också förutsättningarna för större social acceptans av nazisterna. Genom den politik Greider i praktiken försvarar (genom att han ger stöd till socialdemokraterna även om han i ord kritiserar deras politik) så har han medverkat till att skapa den ökade sociala acceptansen för nazisterna. Han ser uppenbarligen inte klart på detta.

I Göteborg har vi i alla tider, även på en tiden det fanns många nazister här, gått ut på gatorna för att köra bort och trakassera nazister. Detta visade vi vid Bokmässan förra året och det märks varje gång nazisterna vill visa sitt fula tryne. Vi har lyckats så bra att nazisterna i Göteborg sen många år tillbaka inte längre är ett problem på Göteborgs gator.

Om folk i andra delar av Sverige agerade på samma sätt som vi i Göteborg skulle risken för social acceptans av nazister vara minimal. Tyvärr sker inte det, också det till viss del på grund av det parti Göran Greider ger stöd till. Socialdemokraterna bekämpar utomparlamentarisk kamp från vänster, vänsteråsikter och vänstergrupper hårdare än vad de bekämpar nazister. Sossarnas prioriteringar är väldigt märkliga (något de har gemensamt med de borgerliga svenska partierna). Om Göran Greider vill göra nåt mot nazisterna i Ludvika borde han medverka till att ordna motdemonstrationer och aktioner varje gång nazisterna visar sig. Men det gör han inte. Han borde också överge stödet till socialdemokraterna. Inte heller det gör han. Det är hans och hans gelikars fel mycket mer än polisens fel att nazisterna kunnat bre ut sig i Ludvika.

Sossarna har genom sin politik skapat underlaget för SD vars stöd i sin tur innebär en normalisering av nazisterna. Göran Greider ger stöd till socialdemokraterna vilket innebär att han ger stöd till deras politik i praktiken även om han kritiserar dem i ord. Detta är grundproblemet. I handling gör Göran Greider och andra i Dalarna inte något för att organisera folk så att de kan agera mot och kanske i slutändan jaga bort nazisterna från gatan. Detta är det andra grundproblemet.

Polisen utgör dock ändå ett problem för att de inte utreder och beivrar de lagbrott nazisterna faktiskt begår. Polisen i Sverige är även ett problem på annat sätt eftersom de inte vill ha den mer restriktiva attityd mot nazisternas verksamhet som polisen i Västsverige vill ha. När polisen i Västsverige stoppade nazistmöten i Kungälv tvingade den nationella polisledningen dem att ändra beslutet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Göran Greider ute och cyklar om nazisterna”

  1. Greider är ett ”strategiskt” socialdemokratiskt vänstersamvete. Han är mycket väl medveten om denna roll och uppenbarligen ganska nöjd med att inneha den. Kanske är det ”betalningen”, i form av frekvent tillträde till tv-soffor och diverse kulturevenemang, som är drivkraften i den motsägelsefulla livslögn han befinner sig i. Om man skulle vara riktigt elak finns det ett ord som väl beskriver vad hans motsägelsefulla pladder handlar om, ordet är ”nyttig idioti”.

Kommentarer är stängda.