Man ihjälskjuten i Tensta

Strax efter klockan åtta på fredagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Tensta, Stockholm. När polisen anlände till platsen hittades en skottskadad person i 25-årsåldern vid Lättingebacken. Den skadade unge mannen fördes till sjukhus med ambulans. Hans liv kunde inte räddas och han avled på sjukhuset.

Några timmar efter skjutningen grep polisen tre mån som också anhölls. I övrigt är polisen förtegen om händelsen. Det är en uppenbart gängrelaterad skjutning som tycks ha gått till på ungefär samma sätt som andra liknande skjutningar. Ovanligt är dock att tre personer grips så snabbt efter själva skjutningen. Det är dock svårt att klarar upp gängrelaterade mord då de misstänkta oftast inte säger ett ljud och vittnen är svåra att hitta. Så även om tre personer snabbt gripits är det inte säkert att brott kan bevisas.

Enligt ännu obekräftade uppgifter ska den döde vara 24 år gammal och kallas Chiko Ha. Om det nu skulle röra sig om denne person kan det också vara så att han har kopplingar till personer som ägnar sig heroinförsäljning.

Advertisements